Olet täällä: Etusivu Raamatun tunteva opetusmateriaalia Opetuksia Daavid voitti Goljatin

Vapis

Sähköposti Tulosta PDF
 

Daavid voitti Goljatin Hot

  • Leikki-ikäiset 3-6 v
  • Alakouluikäiset/sudenpennut 7-9 v

Opetus

Opetuksen tavoitteet
Lapsi oppii miten voi selvitä haastavista tilanteista. Oppii kertomuksen Daavidista ja Goljatista.
Ideoita havainnollistamiseen
Ota mukaasi 5 kiveä. Sotilaan varusteet. Linko tai tritsa. Piirrä oikean kokoinen Goljat jonka voitte värittää opetuksen päätteeksi.
Toimintaideoita
Väritetään Goljat.

Jippii laulu CD Me teemme sen - Herramme on väkevin
Tehtäviä kotiin
Voit tulostaa täältä aiheeseen liittyvän värityskuvan ja liittää siihen muistolauseen kotiin vietäväksi.
http://www.funnycoloring.com/david-en-goliath-2.htm
Oppimistavoite
Raamatun tunteva

Opetus 1:Daavid voitti Goljatin, pieni vaikka olikin. Herramme on väkevin usko siihen sinäkin.

(laulu: Herramme on väkevin, Jippii cd Me teemme sen)
Kertomuksen Daavidista ja Goljatista löydämme Vanhasta Testamentista 1 Samuelin kirjasta luvusta 17.
Tarinaa voit elävöittää flanello tai muilla kuvilla, joita laitat esille tarinaa kertoessasi.
Käsitellessäsi tarinaa ota huomioon lasten ikä ja käytä materiaalia sen mukaan.


Israelilaiset olivat taistelemassa Filistealaisia vastaan Elanlaaksossa. Joka päivä 40 päivän ajan Filistealaisten suuri sotilas Goljat astui esiin ja pilkkasi Israelin sotilaita. Hän oli kuitenkin niin suuri, että Israelilaiset pelkäsivät häntä, eivätkä uskaltaneet taistella häntä vastaan. Hänellä oli Pronssi kypärä, pronssinen suomuhaarniska ja jaloissaan hänellä oli pronssiset säärystimet. Aseinaan hänellä oli tappara, keihäs ja miekka. Hän oli 330 pitkä ja he kutsuivat häntä jättiläiseksi.

==> Piirrä valmiiksi oikean kokoinen Goljat ja laita seinälle, voitte opetuksen lopuksi värittää sen yhdessä.

==> Tarvitset viisi kiveä. kertoessasi tarinaa aseta aina yksi kivi näkyviin tummennetun tekstin kohdalla.

Daavid oli tuolloin vielä nuori poika, joka paimensi isänsä lampaita ja välillä soitti harppua kuningas Saulille. Daavidin kolme vanhinta veljeä taistelivat Saulin armeijassa. Daavidin isä oli huolissaan pojistaan ja lähetti Daavidin viemään heille ruokaa ja kyselemään heidän vointiaan.  Päästyään perille Elanlaaksoon Daavid näki Goljatin ja kuuli kuinka hän pilkkasi Israelin elävän Jumalan sotilaita. Daavid suuttui Goljatin sanoista ja halusi taistella tätä vastaan. Hänen isoveljensä kielsivät häntä, mutta kuningas Saul antoi hänelle luvan. Daavid oli rohkea ja kertoi tappaneensa leijonan ja karhun puolustaessaan isänsä lampaita. Daavid luotti Jumalaan ja sanoi, Herra joka pelasti minut leijonan ja karhun kynsistä pelastaa minut myös Filistealaisen käsistä.

Saul puki hänen yllensä oman sotapaitansa, pronssisen kypäränsä ja haarniskansa. Daavid sitoi myös miekan vyölleen. Daavid ei ollut tottunut moisiin varusteisiin ja oli vielä nuori poikanen eikä pystynyt edes kävelemään ne yllään, joten hän riisui ne pois. Hän päätti taistella Goljatia vastaan pelkällä lingollaan ja valmistautui taisteluun viidellä kivellä, jotka hän poimi joen uomasta.

==> Voit pukea jollekin lapselle vaikka lasten ritarin varusteet ja niiden alle ison aikuisen paidan niin että varusteet tuntuvat isoilta. Vertaa myös lasta Goljatin kuvaan. Milltä tuntuisi taistella?

==> Riisu ne pois ja anna lapselle vain tritsa naru käteen. Miltä nyt tuntuisi lähteä taistelemaan Goljatia vastaan?

Lähtiessään taistelemaan Goljatia vastaan Daavid antoi kunnian Jumalalle ja totesi taistelun olevan Jumalan. Kun Daavid astui Goljatin eteen, Goljat ei ollut uskoa silmiään. Aikoiko tuo nuori poika taistella häntä vastaan. Daavid uskoi Jumalaan ja sanoi Goljatille tulevansa elävän Jumalan nimessä. Hän linkosi kiven suoraan Goljatin otsaan ja tämä kaatui kuolleena maahan.

Voimme oppia tarinasta tärkeitä asioita. Daavidilla oli viisi kiveä, joilla hän aikoi taistella Goljatia vastaan. Voimme myös oppia viisi tärkeää asiaa joita me jokainen tarvitsemme elämässämme ja kohdatessamme ongelmia. Huomasitko milloin laitoin kiven kertoessani tarinaa? Opetelkaa ulkoa kivien merkitykset.
1. rohkeus
2. luottamus Jumalaan
3. valmistautuminen
4. antoi kunnian Jumalalle
5. uskoi Jumalaan

==> Millaisissa tilanteissa sinä voit tarvita näitä ominaisuuksia? Jokainen joutuu välillä hankaliin ja vaikeisiin jopa pelottaviin tilanteisiin. Jumala voi auttaa.

Muistolause: Jumalan ohjeet ovat täydelliset, Herran sana on kirkas ja puhdas. Kuin kilpi hän suojaa niitä, jotka hakevat hänestä turvaa.
2.Samuel 22:31 (Daavidin voittolaulusta)

==> Värittäkää Goljat. Voitte myös piirtää lapsista kokovartalo kuvat niin että lapsi makaa paperilla ja piirrätte hänen ääriviivansa. Lapset voivat värittää itsensä sotilaiksi.

==> Voitte värittää aiheesta myös värityskuvia.

Käyttäjän arvostelut

Tätä artikkelia ei ole arvosteltu.

Arviot (mitä korkeampi sitä parempi)
Arvio
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Powered by JReviews
 

YHTEISÖ

Luo oma profiilisi ja verkostoidu samaa työtä tekevien kanssa yhteisössämme .

REKISTERISELOSTE

Lue rekisteriseloste

resurssipankki

Etsitkö hyvää materiaalia lapsi- ja nuorisotyöhön. Luo oma profiilisi ja sukella sisään resurssipankkiimme.

kohtielm

SUOSITTELEMME

Kohti elämää kirja sisältää seurakuntakoulun opetusmateriaalin helposti omaksuttavassa muodossa. Tilaa Päivä Osakeyhtiöstä .