Vaellustietoa

Ruoanvalmistuksen vaiheet retkikeittimellä

Sujuvan ja ennen kaikkea syömislämpöisen aterian pohjana on ennakkovalmistelut ja valmistusjärjestyksen miettiminen valmiiksi. Näin on erityisesti kun ateria koostuu useasta osasta.

Oheisella videolla Tuomas Luotola demonstroi siisteissä sisäolosuhteissa miten raaka-aineista valmistetaan ateria niin, että kaikki aterianosat kuumia vielä tarjoiluvaiheessa.

Makkara vaeltajan polulla pitää – voisko sitä syödä muutakin?

Kirjoittajana tässä jutussa Tuomas Luotola.

Vaelluksilla ruokailuun voi suhtautua parillakin tavalla. Se voi olla vain välttämätön paha, jotta saadaan energiaa liikkumiseen tai osa vaelluksen viehätystä. Reissuilla pääsee helpoimmalla erilaisilla valmiilla retkimuonilla ja pikapuuroilla, mutta kuten ehkä aiemmasta jutusta huomataan lämpimästi suosittelen kokeilemaan vähän jotain erikoisempaakin. Pienellä vaivannäöllä saat enemmän "kotiruoalta" maistuvia aterioita.

Lue lisää: Makkara vaeltajan polulla pitää – voisko sitä syödä muutakin?

Mahtava idea! Mäkin haluun karhunhampaan!

Kirjoittajana tässä jutussa Kati Larkkonen Jyväskylän Versoista.

Oletko ikinä miettinyt, miten vaellus vaikuttaa fyysiseen kuntoosi? Tai mitkä tekijät vaikuttaa kuljettuun päivämatkaan vaelluksella? Tai miten some ja vaellus sopivat yhteen? Joku on, ja onpa näistä aiheista päädytty tekemään myös tutkimus, joka on tuonut "tutkijalleen" karhunhampaan, eränkävijän diplomin, partiopaidassa kannettavaksi.

Tiivistetysti karhunhammassuoritus on vaellus, jonka aikana tehdään harrastetutkimus, joka raportoidaan Suomen Partiolaisten karhunhammasraadille. Karhunhampaita on versoissa suoritettu yhteensä 13 kappaletta – yksi karhunhammas on mennyt Lapualle, yksi Hämeenlinnaan, kaksi Turkuun ja loput Jyväskylään. Ja tälläkin hetkellä on kaksi hammasta odottamassa raadin lausuntoa...

Lue lisää: Mahtava idea! Mäkin haluun karhunhampaan!