Vaellustietoa

Ensiapu vaelluksella – hygienia jatko-osa

Hygienia

Hygienia on mahdottoman hieno sana, jonka kaikki periaatteessa ymmärtävät “pese kädet”-tyyppisistä ohjeista. Tarkkaanottaen hygienia tarkoittaa, että ympäristö ja ihminen pidetään erillään sillä tavoin, että ihminen säilyy terveenä.

Tässä jatko-osassa Ensiapu vaelluksella -juttuun käsitellään sitä miten pysyä terveenä vaelluksella useimmista taudeista ja myrkytyksistä. Ennaltaehkäisy on myös hygienian tavoite. Siispä jatkamme samassa hengessä sillä, miten torjua kaikkea ikävää ja kurjaa mitä huolimattomasta "ympäristön ja ihmisen erillään pidosta" voi aiheutua. Älkää pelätkö vaikeat sanat loppuvat tähän ingressiin.

Lue lisää: Ensiapu vaelluksella – hygienia jatko-osa

Ensiapu vaelluksella

Vaelluksella jos missä on syytä pysyä mahdollisimman terveenä. Liikkuminen taakan kanssa kipeänä ja heikkona on vähintäänkin hidasta ja uuvuttavaa, mutta pahimmillaan terveydelle vaarallista. Voi myös olla, että sairastuminen tai tapaturma keskeyttää monen muunkin mukavan loman ja aika meneekin avun hankkimisessa. On siis tärkeätä pyrkiä ehkäisemään sairastumiset ja tapaturmat kokonaan.

Tässä artikkelissa ei käsitellä varsinaisia hoitotoimenpiteitä. Niistä löytyy tietoa vallan hyvin ensiapuoppaista. Tavoitteena on esittää ne erityispiirteet ensiavussa tai oikeastaan jo ennaltaehkäisyssä, jotka takaavat onnistuneen vaelluksen.

 

Lue lisää: Ensiapu vaelluksella