Vaellustietoa

Vaelluspäivän suunnittelu

Tällaisella pienellä artikkelilla on tietysti vaikea kuvailla miten vaelluspäivän eteneminen ja ohjelma kannattaa suunnitella. Tässä jutussa on kuitenkin esitetty joitakin neuvoja, jotka on vaelluksilla havaittu hyviksi toimintaperiaatteiksi. Lisää ohjeistusta on luvassa vaellusryhmien johtajille huhtikuussa. Tämän jutun lisäksi kannattaa lukea aiempi artikkeli "Millainen on normaali vaelluspaivä Versovaelluksella?"

Lue lisää: Vaelluspäivän suunnittelu

Jokien ylittäminen Luiro'17:lla


Vaelluspäivän riskialtteimmat hetket ovat yleensä jokien ylitykset. Joka päivälle kahlauksia ei osu, mutta kun ylitys on edessä on vaarana vähimmillään varusteiden kastuminen, vaarallisimmillaan hukkuminen. Väliin mahtuu kaikenlaista ikävää kuten tavaroiden hukkaamista jokeen, jalkojen haavaumia jne.

 

Kahluuylitykset sujuvat hyvällä suunnittelulla turvallisesti ja vähällä huolella – tässä tärkeimmät ohjeet

 
Lue lisää: Jokien ylittäminen Luiro'17:lla

Millainen on normaali vaelluspäivä Versovaelluksella?

Aamu alkaa vaellusryhmänjohtajan herätyksellä (tarina ei kerro herättääkö hän muut vai muut hänet). Ensimmäinen telttakunnan ylösnousija laittaa vettä lämpenemään. Makuupussit nostetaan hyvällä säällä tuulettumaan ja viimeinen  teltasta nousija käärii makuualustat kokoon.

Miten päivä siitä jatkuu?

Lue lisää: Millainen on normaali vaelluspäivä Versovaelluksella?

Vaeltajan tärkeimmät varusteet ja mistä niitä saa

 

Puukko ja tulitikut… niillähän pärjää? Mutta jos vielä se tyylikäs sarkapuku, kirves ja saha… Kaikkea olisi kiva ottaa, mutta loppujen lopuksi vähemmällä varustemäärällä reissu onkin parempi. Lähdetäänpäs purkamaan varustevuorta siitä mikä on oleellista vaelluksella.

Lue lisää: Vaeltajan tärkeimmät varusteet ja mistä niitä saa