Vaellukset

Rinkan paino vaelluksella (ylipainoisella)

Monessa kirjassa ja muussakin esityksessä sanotaan, että rinkan lähtöpaino perusvaellukselle on korkeintaan 1/3 kantajansa elopainosta (=paino ilman vaatteita). Tämän rajan ylitys tuottaa tuskaa varsinkin hänelle, joka ei ole vaeltanut paljon etukäteen. Useamman kilon ylitys "räjäyttää" kantajan olon huonompaan suuntaan. Jos aikoo ottaa rinkkaansa ylikiloja, on se itse käytävä testaamassa vähintään 12 km:n rinkan kantamislenkillä, huomaa: yksittäinen päivä on normaalia helpompi. Paras olisi, jos kokeilussa olisi kaksi perättäistä päivää, jolloin toinen päivä kertoo totuuden. 

Vuoden 2017 versovaelluksella keskusteltiin maastossa ja todettiin, että rinkan maksimipainon nyrkkisääntöä pitäisi vielä tarkentaa siten, että

JOS PAINOINDEKSI (BMI) ON ALLE 25, niin

RINKAN LÄHTÖPAINO ON KORKEINTAAN 1/3 KANTAJAN ELOPAINOSTA,

mutta jos BMI on yli 25, niin silloin rinkan lähtöpaino tuleekin pituuden mukaan (BMI=25 -elopainolla)

140 cm ... 49,0 kg elopaino ... rinkka max. 16,3 kg

Lue lisää: Rinkan paino vaelluksella (ylipainoisella)

Luiro'17-tiedote – huhtikuu 2017 / II

Luiro17 logo pien

Mahtavaa! Meitä on melkein täysi 1/2-joukkueteltallinen Versoja Lapissa kesällä 2017!

Ilmoittautuminen on nyt päättynyt ja osallistumismaksujen 1. osat ovat lähteneet maksettaviksi – hoitakaa ne ripeästi alta, jotta tapahtumalla on pesämuna, jolla tehdä mm. ruokahankintoja!

Seuraavaksi tapahtuu…

Lue lisää: Luiro'17-tiedote – huhtikuu 2017 / II

Luiro'17-tiedote – huhtikuu 2017

Luiro17 logo pien

Hei hyvät versovaeltajat!

 

Versovaellus ei  toteudu aivan suunnitellussa muodossaan. Ennakkotietoa -sivulla oleva Luiro’17 -artikkeli on nyt päivitetty ajantasalle sisältämään tiedot osallistumismaksusta ja siihen kuuluvasta sisällöstä, ilmoittautumisesta sekä loppukevään aikataulusta.

 

Tässä huhtikuun ensimmäisessä tiedotteessa on kerrottu muutoksista. Huhtikuussa tullaan julkaisemaan lisää tiedotteita ainakin ilmoittautumisen päättyessä sekä staabin 22.4. pitämän palaverin jälkeen.

Lue lisää: Luiro'17-tiedote – huhtikuu 2017

Tule keräämään muistoja Luiro'17-versovaellukselle!

Vaelluksenjohtajat muistelevat menneitä. Tule sinäkin luomaan itsellesi jotain jota muistella… Ennakkoilmoittautuminen vaellukselle päättyy 31.3.2017. Varsinainen ilmoittautumisaika on 1.4.-9.4.2017. Toimi nyt. Ilmoittautuminen osoitteessa: http://bit.ly/2gzMFLW

 

Kuukauden vaelluskasvo - Petri

 

Olen Petri Kastepohja, Jyväskylän Versoista.

• Milloin olet käynyt ensimmäisen kerran lapissa vaeltamassa?
Lippukunnan lapinleirillä olin ensimmäistä kertaa 3-vuotiaana Jerissuvannossa Muoniossa, mutta Pääsiäisenä 2013 olin ensimmäisen kerran "kunnon" lapinvaelluksella vaeltamassa kolmestaan isän ja Rekan kanssa UK-puistossa. Se oli hiihtovaellus, jossa yövyttiin varaustuvissa.

• Miksi käyt vaeltamassa?
Vaeltaminen on mukavaa ja pääsee pois sivistyksen parista sekä äidin ”valvonnasta”

Lue lisää: Kuukauden vaelluskasvo - Petri

Sään vaikutus vaeltamiseen

“Ootko kulkenut sä sadepilven alla, veden virratessa pitkin vaatteitas…” ja toisaalta “Aurinko armas kuivas satehen…” sekä toivottavasti ei ihan “Tunturilla tuiskuttaa, pakkanenkin paukkuu…”

Tässä jutussa on pieniä vinkkejä kulkemiseen huonolla säällä.

Lue lisää: Sään vaikutus vaeltamiseen

Kaamosvaellus oli hieno kokemus

 DSC 5291A IMGP4125 MINIKUVA reontulista 200x133

Jyväskylästä lähti viisi Versoa (yksi evp) joulun jälkeen Lappiin hiihtelemään Hetta-Pallas -reitin tupien välejä. Tiedossa oli, että hyvällä tuurilla Metsähallituksen kelkka voi ajaa hiihtolomia varten pohjia talvireiteille, mutta lumisateet ja tuuli voivat hävittää jäljet aukeilta paikoilta hetkessä: umpihankea luvassa. Lunta oli reilut 60 cm, joten ihan umpihankihiihtokelit olivat tarjolla. Hetta-Pallas -alue valittiin siksi, että vaikka ei olisi latuja, talvireitti on merkitty kepeillä, joissa on ruksi. Umpihangen takia meillä oli kaikilla viidellä leveät metsäsukset allamme.

Lue lisää: Kaamosvaellus oli hieno kokemus