Versotietoa

Versojen eettiset ohjeet

versologo-musta-pieniLokakuun lopussa 2011 asetettiin työryhmä laatimaan Versojen eettisiä ohjeita. Ryhmän tuotos käsiteltiin Versokäräjillä 25.3.2012 Laukaassa Hiljaisten Päivien yhteydessä. Suomen Vapaakirkon Nuoret ry:n johtokunta vahvisti ne kokouksessaan 28.4.2012 . Johtokunta päätti 25.8.2012 jatkaa työtä, että samaisista ohjeista tulee ohjeistus kaikille SVN:n työssä mukanaoleville vastuuhenkilöille ja kehotti Versoja ottamaan käyttöön eettiset ohjeensa.

Lue lisää: Versojen eettiset ohjeet

Mitä partio on?

b-p_vari_2

Partioliike syntyi Englannissa vuonna 1907. Sen perustaja Robert Baden-Powell loi partiokasvatuksen yhdistämällä leikin ja vakavamman toiminnan.

Partiointi on alusta lähtien pitänyt sisällään ulkoilua, retkeilyä, yhdessäoloa ja itsensä kehittämistä.

Ensimmäinen partioleiri pidettiin Brownsea'n saarella 1.-8.8.1907 ja tästä katsotaan partioliikkeen alkaneen. Alusta alkaen Baden-Powell ei halunnut siitä pelkästään yläluokan lasten harrastusta, vaan ensimmäiselle leirille valittiin poikia eri sosiaaliluokista ja maalta sekä kaupungista.

Lue lisää: Mitä partio on?

Keitä ovat versot?

Versot eli versopartiolaiset

sisaruspiiri kaukaa-800

ovat suomalaisia partiolaisia, jotka toimivat paikallisen vapaaseurakunnan yhteydessä. Noin 80% suomalaisista partiolippukunnista toimii evankelisluterilaisen kirkon yhteydessä, mutta versopartiolippukunnat ovat osa paikallisen vapaaseurakunnan lapsi- ja varhaisnuorisotyötä.

Vapaaseurakunnat ovat Suomen Vapaakirkon www.svk.fi paikallisia toimintapisteitä. Valtakunnallisesti Versojen yhteistyötä koordinoi Suomen Vapaakirkon Nuoret ry (näillä sivuilla lyhyesti SVN). 

Lue lisää: Keitä ovat versot?

Versosihteeri ja yhteystiedot

A_KUVA_ARI_K

Versopartiontyön yhteydenotot tehdään 1.9.2010 alkaen
nuorisosihteeri Ari Kastepohjalle
jolla on työpisteensä kotonaan Jyväskylässä.  Hän käy
säännöllisesti (yleensä torstaisin) SVN:n Tampereen toimistolla Teopoliksessa.
 
Lue lisää: Versosihteeri ja yhteystiedot