Verso-ROK Kiponniemessä pe 9.4. - su 11.4.2021

versologo-musta-pieni

Vuoden 2021 Verso-ROK järjestetään Kiponniemessä huhtikuussa. Vuorossa ovat ROK0 (perusleiritaidot ja peruspartiotaidot) ja ROK1. 

Ilmoittautuminen koulutuksiin aukeaa tammikuussa 2021 - osanottomaksu 50€/henkilö laskutetaan lippukunnilta jälkikäteen. 

ROK0 majoittuu sisätiloissa. ROK1 majoittuu sisätiloissa, mutta koulutukseen kuuluu puolijoukkueteltan pystytys. ROK2 majoittuu puolijoukkueteltoissa. 

* * *

SP:n ohjeen mukaan ROK (ryhmänohjaajakoulutus) on kahden viikonlopun mittainen koulutus, joka kuuluu samoajien ikäkausiohjelman alkuun pakollisena osiona. ROK antaa hyvät valmiudet toimia ryhmänjohtajana tai apulaisryhmänjohtajana. Versoilla suositellaan, että ensimmäisen kerran tullaan suorittamaan ROKia sinä vuonna, kun täyttää vähintään 14 vuotta (versoilla vuorovuyosin ROK1 ja ROK2 - ne voi suorittaa kummassa järjestyksessä tahansa). Versoilla voidaan ikärajasta joustaa, jos osallistuja on aloittamassa lippukunnassaan apulaisryhmänjohtajana. 

ROK0 Versoilla on perusleiritaitojen ja peruspartiotaitojen koulutusta, jossa ei ole vielä johtamiskoulutusta. Se on vapaaehtoinen ja sopii niille, jotka haluavat kerrata näitä peruspartiotaitoja ennen kuin osallistuu varsinaisen ROK-koulutukseen. Siksi ROK0:lle suoistusikä on sinä vuiona, kun täyttää 13 vuotta. 

* * *

Koulutus järjestetään, mikäli koronamääräykset eivät kiellä korkeintaan 20 hengen tapahtumia.