Versokäräjät 5.11.2017 teki päätöksiä

versologo-musta-pieniKaksikymmentäkolme versojohtajaa kahdeksasta versolippukunnasta kokoontui 5.11. tämänvuotisille versokäräjille Jämsän Mustingan kylätalolle. Versokäräjät on vuosittainen versojohtajien yhteinen kokous, jossa tarkastellaan mennyttä toimintaa niin versolippukunnissa kuin yhdessä Versoina. Samoin siinä sovitaan yhteisestä toiminnasta jatkossa ja tehdään esitykset SVN:n partiotoimikunnan jäseniksi.

Kokousta johti partiotoimikunnan pääministeri Olli Puuri Kelo-Versoista. 

DSC 1184-1185 YHDISTETTY karajayleiso WEB

 

Lippukuntien tilanteet = ryhmätoimintaa 13 versolippukunnassa

Aluksi kuultiin tilannekatsaukset kaikista versolippukunnista, joissa on toimintaa. 

versolippukunnatyhteenveto 2017-11-05

Versosihteeri kiinnitti erityistä huolta siihen, että tarpoja-samaoaja-vaeltajavartioita oli todella vähän: osassa lippukuntia on tapahtunut "väsähdys" ja yli 13-vuotiaat ovat hävinneet ja osassa kasvatus tarpojiin on vielä käynnissä.

 

Kantokillan terveiset

Kantokillan terveiset kertoi kiltakirjuri Lea "Lettu" Hietanen. 

lettu puhuu kantokillan vuorossa

 

Pleissi'19:n terveiset

Tulevasta versosuurleiri Pleissi'19:stä keskusteltiin sen verran, että leirinjohto eli staabi on hahmottumassa ja se julkistetaan, kun kaikki henkilöt on saatu valittua ja rinnakkainen suunnittelutyö alkaa. Versosuurleirin yhteydessä keskusteltiin myös leiriin liittyvän leirivartion varustuksen kehittämisestä leiriministeri Antti Virran johdolla. 

DSC 1189 antti esittelee laatikoitaan

 

Mennyt versovuosi 

Versosihteeri Ari Kastepohjan johdolla käytiin läpi kuluneen versovuoden tapahtumat sekä Olli Puurin johdolla tuleva versovuosi.

Kansainvälisten asioiden puolella on yhteispohjoismainen hanke vuosittaisten yhteisten tapahtumien saamiseksi etenemässä hiljalleen ja Saksan sisarpartion kanssa ollaan sopimassa keväälle 2018 tapaamista. 

 

Paluu takaisin Hiljaisiin Päiviin ja Versokäräjät edelleen Versojohtajapäivien yhteydessä 

Versokäräjät käsittelivät toimintasuunnitelmaosiossa myös tapahtumien nimiä ja päätti, että keväinen tapahtuma Versopäivät palaa nimeltään Hiljaisiksi päiviksi niin kuin se olikin aikaisemmin ennen muutosta Versopäiviksi. Samalla todettiin, että Versojohtajapäivien nimi säilyy ennallaan. Versokäräjät päätti myös pitää Versokäräjät Versojohtajapäivien yhteydessä eikä siirtää kesäjuhlien yhteyteen niin kuin jotkut olivat toivoneet. 

 

Versovaellus 2018 näyttäisi toteutuvan

Kesän 2018 versovaellus näytti olevan toteutumassa, koska tapahtumalle on löytymässä johtaja, joka kaipaa vielä työparin löytymistä. 

 

Ministerivalinnat niiltä osin kuin pystyttiin

Partiotoimikunnassa pääministeri Olli Puurin pesti ei ollut katkolla, koska hänen nykyinen kautensa kestää 2018 loppuun.

Yksimielisesti päätettiin esittää SVN:n johtokunnalle kaudelle 2018-2019

- hengellisen kasvatuksen ministeriksi Sami Laaksamoa Hangon Meri-Versoista ja

- leiri- ja retkiministeriksi Antti Virtaa Lahden Versoista.

Samoin päätettiin esittää yksimielisesti vuodeksi 2018

- kilpailuministeriksi Niko Nykästä Lahden Versoista ja

- koulutusministeriksi Laura Ojalaa Joensuun Haka-Versoista.

Todettiin, ettei ohjelmaministerin eikä markkinointi- ja viestintäministerin pestiin ollut löytynyt henkilöitä ehdolle ko. tehtäviin. 

DSC 1195 olli onnittelee lauraa ja nikoa

Kuvassa Olli Puuri onnitelee uutta koulutusministeriä Laura Ojalaa uuden kilpailuministerin Niko Nykäsen seuratessa tilannetta

 

Versotapahtumille yhteiset peruutusehdot 

Versokäräjät päättivät versotapahtumien yhteisistä peruutusehdoista ja keskusteltiin lippukuntien tietojen helpommin saamisesta versosihteerille tulevaisuudessa. Peruutusohjeet tulevat omaksi artikkelikseen Versojen nettisivuille kohtaan Versotietoa. 

- - -