Versotyö jatkuu muuttuneessa tilanteessa

versologo-musta-pieniPoikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta SVN haluaa, että työ lasten ja nuorten parissa jatkuu vahvana ja pitkällä aikavälillä kestävällä pohjalla. Työn jatkuvuus halutaan varmistaa myös nykyisen versosihteerin, Ari Kastepohjan, siirtyessä eläkkeelle 1.6.2020.

- Tässä tilanteessa haluamme toimia tulevaisuuteen uskoen, mutta samalla viisaasti. Tilannetta arvioidessaan johtokunta on päättänyt ottaa Versosihteerin rekrytoinnille aikalisän tämän vuoden loppuun asti, yhdistyksen puheenjohtaja Sini Niemelä kertoo.

Toiminnanjohtaja Tommi Koivunen on samoilla linjoilla:- Lapsi- ja nuorisotyömme rahoituksen päälähteet ovat yksityishenkilöiden lahjoitukset sekä opetusministeriön myöntämä valtionapu. Molempiin rahoituslähteisiin on koronakriisin myötä tullut huomattavia riskejä, Koivunen avaa asiaa.

Nykyisen versosihteerin työajasta käytännössä on 70% ollut osoitettu partiotyöhön ja loput muihin tehtäviin. Toistaiseksi asia hoidetaan työjärjestelyillä ja versosihteerin vastuut jaetaan muiden toimihenkilöiden työkuviin. Jokaisella työalueella joudutaan myös priorisoimaan.

Koivunen on kuitenkin luottavainen: - Pystymme väliaikaisesti kyllä pitämään pyörät pyörimässä ilman suurempia toiminnallisia vaikutuksia. Toki tiedostan, että pidemmässä juoksussa asia on toinen ja etenkin työn kehittäminen ja verkostoyhteydet alkavat kärsiä. Seuraamme tilannetta tarkasti.

- Vetoamme Versotyön ystäviin ja lahjoittajiin: jatkakaa tukemistamme. Lapsi- ja nuorisotyö tarvitsee edelleen rukoustukea ja rahaa. Rukoilkaa, että tilanteeseen löytyisi paras mahdollinen ratkaisu. Työ jatkuu myrskyjenkin keskellä, tiivistävät Koivunen ja Niemelä.