Versot ennakkotietoja

VERSO-ROK_2021_PERUTTU

versologo-musta-pieni

 

covid19-logo

Vuoden 2021 Verso-ROK perutaan pahentuneen koronatilanteen takia loppukesästä 2021 ja siirretään huhtikuulle 2022. 

Vuorossa ovat ROK0 (perusleiritaidot ja peruspartiotaidot) ja ROK1. 

Ilmoittautuminen koulutuksiin avataan myöhemmin ja - osanottomaksu 50€/henkilö laskutetaan lippukunnilta jälkikäteen. 

ROK0 ja ROK1 majoittuvat sisätiloissa. ROK2 majoittuu kaminallisessa puolijoukkueteltassa. 

 

* * *

SP:n ohjeen mukaan ROK (ryhmänohjaajakoulutus) on kahden viikonlopun mittainen koulutus, joka kuuluu samoajien ikäkausiohjelman alkuun pakollisena osiona. ROK antaa hyvät valmiudet toimia ryhmänjohtajana tai apulaisryhmänjohtajana. Versoilla suositellaan, että ensimmäisen kerran tullaan suorittamaan ROKia sinä vuonna, kun täyttää vähintään 14 vuotta (versoilla vuorovuosin ROK1 ja ROK2 - ne voi suorittaa kummassa järjestyksessä tahansa). Versoilla voidaan ikärajasta joustaa, jos osallistuja on aloittamassa lippukunnassaan apulaisryhmänjohtajana. 

ROK0 Versoilla on perusleiritaitojen ja peruspartiotaitojen koulutusta, jossa ei ole vielä johtamiskoulutusta. Se on vapaaehtoinen ja sopii niille, jotka haluavat kerrata näitä peruspartiotaitoja ennen kuin osallistuu varsinaisen ROK-koulutukseen. Siksi ROK0:lle suositusikä on sinä vuonna, kun täyttää 13 vuotta. 

 

Hiljaiset Päivät seuraavan kerran keväällä 2022

versologo-musta-pieni

Versovuoden kohokohta Hiljaiset Päivät jäävät myös vuonna 2021 väliin koronamääräysten takia. Seuraavia Hiljaisia Päiviä suunnitellaan keväälle 2022. 

Samoajapäivät 2021 peruttu!

versologo-musta-pieni

Turun Versot ovat ilmoittaneet, että vaikeutuneen koronatilanteen takia tämän vuoden samoajapäivien pitäminen peruutetaan. Toistaiseksi ei ole päätöstä, milloin ko. tapahtumaa yritetään järjestää.  

 

Versokisat tauolla --> partiopiirien kisoihin vain!

versologo-musta-pieni

Niinkuin partiotoimikunta on tähänkin asti suosittanut versoryhmiä ottamaan ainakin säännölliseen kevätohjelmaansa aina oman partiopiirin partiotaitokilpailut, niin kehotusta laajennetaan koskemaan myös syyskisoja. Versokisojen järjestäminen on tauolla, koska kisojen järjestämiseen tarvittaisiin vähintään kymmenen kisavartiota eikä niin suurta kysyntää versokentässä enää ole ollut. Lippukuntien kanssa keskusteluissa on tullut esille, että monesti versokisoihin on pitkä matka ja varsinkaan oranssi/vihreä-sarjoihin ei kilpilijoita haluta lähettää yksin. Partiopiirien kilpailut ovat laadukkaita ja yleensä kohtuulähellä!

Versojohtajapäivät pe 17.9. - su 19.9.2021 PERUTTU

versologo-musta-pieni

Versojohtajapäivät 2021 perutaan koronan takia.

Versokäräjät tullaan järjestämään samana viikonloppuna. Tarkemmin informoidaan la 28.8.2021 pidettävän partiotoimikunnan kokouksen jälkeen. 

 

 

 

Versopainotteinen PJPK - ei toistaiseksi

versologo-musta-pieni Versolippukunnat ovat toivoneet mahdollisuutta Partiojohtajan peruskoulutukseen, jossa on tuttuja Versoja kouluttamassa. Partiojohtajan peruskoulutus kuuluu partiopiirin järjestää ja niinpä yhteistyötä on tehty Järvi-Suomen Partiolaiset ry:n kanssa joka toinen vuosi (2015 ja 2017). Vuosittainen tai edes jokatoisvuotinen tarve versokentällä ei ole niin suuri, että saataisiin riittävästi koulutettavia omalle kurssille. 

Toistaiseksi ei versopainotteisia partiojohtajan peruskoulutuksia järjestetä kysynnän vähäisyyden takia. Koska kaikki partiopiirit järjestävät näitä kursseja, suositellaan, että siinä vaiheessa kun asia tulee ajankohtaiseksi, käy heti ko. koulutuksen oman partiopiirin järjestämänä.