Versot tapahtunutta

Tanskan sisarkirkon partiojohtajapäivillä 24.-26.1.2014

leadertraeff14-logoNeljä versojohtajaa osallistui tanskalaisen sisarkirkkomme det Danske Missionsförbundetin Leadertraeffiin Tanskan NMKY:n partioleirikeskuksessa Houens Oddessa (linkki) Koldingin kaupungin lähellä. Päivillä oli 40 henkilöä ja ohjelma jakautui kolmeen tasoon:

  • - aloittelevat vertaisjohtajat (kokemusta alle 2 vuotta)
  • - kokeneemmat ryhmänjohtajat (kokemusta yli 2 vuotta)
  • - aikuisjohtajat

Ulkomaisia vieraita oli 3 nuorta johtajaa Norjasta ja me neljä Suomesta. Tanskan sisarkirkkomme partiossa on tällä hetkellä mukana n. 200 partiolaista kuudessa lippukunnassa.

 Lauantai-iltana saimme mahdollisuuden kutsua heitä Helepeen Helistäjä -versosuurleirillemme ja vastaanotto oli positiivinen. Jälkikeskusteluissa tuli se käsitys, että Tanskasta on tulossa ryhmä vierailemaan leirilämme.

Lue lisää: Tanskan sisarkirkon partiojohtajapäivillä 24.-26.1.2014

Kaamosvaellus 30.12.2013 - 5.1.2014

Kuusi versoa oli kiinnostunut ja viisi oli lähdössä, mutta yhden sairastuttua loppujen lopuksi neljä versoa lähti Kaamosvaellukselle Pallastunturien taakse. Ensimmäisen yön vietimme Jerissuvannon aitassa. Koko Lapissa olon aikana emme nähhneet aurinkoa tai sinistä taivasta. Taivas oli pilvessä koko ajan ja lunta sateli silloin tällöin. Kaamoksen väriloisto jäi tällä kertaa näkemättä. Kelit olivat nollassa tai aivan pienellä pakkasella., välillä lumi tarttui suksen pohjaan hankalasti.

Lue lisää: Kaamosvaellus 30.12.2013 - 5.1.2014

Parikymmentä ruokailijaa versolounaalla HOPEssa

DSC 2061 partiolounaan  syojat laulamassa web500

Turun Vapaakirkkoon kokoontui parikymmentä versopartilaista Iska Knuuttilan kutsumana syömään edullinen ja kunnollinen ateria HOPE-nuorisotapahtuman lounastauolla  la 28.9.2013 klo 13 jälkeen. Kuvassa lauletaan ruokalaulua. Kutsu oli kiertänyt facebookissa ja tavoitti myös versopartiolaisia, jotka eivät päässet itse HOPE-tapahtumaan mukaan. Kiitokset Iskalle mukavasta tapahtumasta!

Verso-ryhmänohjaajakurssi oli 16.-18. ja 30.8.-1.9.

versologo-musta-pieniVuonna 2013 Versojen ryhmänohjaajakurssi eli ROK pidettiin kahden viikonlopun mittaisena Kouvolan vapaaseurakunnan leirikeskuksessa Luumäen Pöljössä. Paikka antoikin hienot puitteet kurssin pitämiselle, vaikka kurssin toteutuksen punaisena lankana oli se, että oltiin kesäisellä ja sitten syksyisellä telttaretkellä. Niinpä koko kurssin ajan opittiin tai kerrattiin retkitaitoja käytännön tasolla: kurssilaiset valmistivat ruoat retkikeittimillä (kaasutrangiat) sekä itselleen että kouluttajille.

Lue lisää: Verso-ryhmänohjaajakurssi oli 16.-18. ja 30.8.-1.9.