Versokäräjät 2018 teki päätöksiä

Kiponniemen pikkusaliin su 4.11.2018 klo 10.45 kokoontui 24 versojohtajaa pitämään vuoden 2018 Versokäräjiä partiotoimikunnan pääministerin Olli Puurin johdolla. Edustettuna oli 9 versolippukuntaa. Kokouksen osanottajamäärä verotti Pleissi19:n staabin kokouksen jatkuminen käräjien rinnalla. 

WEB DSC 9327 karajat

 

WEB DSC 9329 karajat

 

 

Kokouksen alussa olivat perinteisesti lippukuntien kuulumiset—tietoa oli kerätty kaikista aktiivisista lippukunnista, kiltakirjuri Lea Hietanen toi Kantokillan terveiset, mennyt versovuosi käytiin läpi ja iloittiin toteutuneista tapahtumista.

 

Vuonna 2019 Hiljaiset Päivät järjestetään 15.-17.3. Seinäjoella Sarka-Versojen johdolla ja VGU jälleen Suomen Vapaakirkon kesäjuhlien aikaan Kuopiohallissa Kuopiossa 5.-7.7.2019

 

Kesän 2019 kohokohta on Pleissi19-verso-suurleiri Padasjoella, jossa ahkerimmat Versot nukkuvat 13 yötä putkeen leirialueella.

 

ROK-järjestetään syksyn alussa 0/1/2-versioina ja versojohtajapäivät todennäköisesti marraskuun alussa. Ajankohta riippuu vielä siitä, järjestääkö jokin versolippukunta tapahtuman vai partiotoimikunta.

 

Seuraavaksi päästiin valitsemaan partiotoimikuntaan ministereitä. Kokouksessa ei tullut tietoon uusia ehdolle asettuvia ja päästiin valitsemaan 

 

Sitten partiotoimikunnan etukäteiskyselyjen pohjalta esilletulleita henkilöitä: 

  • Koulutusministeriksi 2019-2020 valittiin Laura Ojala Joensuun Haka-Versoista
  • Ohjelmaministeriksi 2019-2020 Ella Jouppila Sarka-Versoista Seinäjoelta
  • Pääministeriksi 2019-2020 Olli Puuri Helsingin Versoveikoista ja –siskoista

 

Kilpailuministeriä eikä markkinointiministeriä valittu, koska näihin pesteihin ei ollut ketään ehdolla.

 

Pitempään puhutti versosihteerityöryhmä. Suomen Vapaakirkon Nuoret ry:n johtokunta oli päättänyt aiemmin syksyllä, että uuden versosihteerin valintaa (tavoitteena on, että aloittaa kesällä 2020) ja koko prosessia työstää viiden hengen työryhmä. Työryhmään kuuluu Tommi Koivunen, joka on siis versosihteerin esimies, Sini Niemelä eli johtokunnan puheenjohtaja ja Sakari Lehtinen, joka on johtokunnan jäsen. Näiden lisäksi partiotoimikunta valitsee 13.11.2018 kokouksessaan kaksi edustajaa. (13.11.12018 valittiin Olli Puuri ja Laura Ojala edustamaan partiotoimikuntaan ko. prosessin käsittelyssä)

 

Keskusteluissa lippukuntien edustajat painottivat sitä, että on tärkeää pitää versolippukunnat ajan tasalla, missä mennään ja mm. toimenkuvaa toivottiin lippukuntiin lausunnolle enne varsinaista henkilön hakemista.

 

Jonkin verran keskustelua herätti se ajatus, että partiotoimikuntaan liittyvät ministeriöt olisivatkin jollakin yhdellä tai kahdella lippukunnalla pestinä. Pestin ottaneet lippukunnat valitsisivat sitten ministerin ja varaministerin, joista toinen osallistuisi partiotoimikunnan kokouksiin. Asia jätettiin partiotoimikunnalle valmistettavaksi niin, että vuoden 2019 aikana versolippukuntiin ollaan yhteydessä esitettävästä mallista.

 

Muissa asioissa todettiin, että SVN kokoaa kahdesti vuodessa avaintekijöitä Teopolikselle verkottumaan ja pohtimaan yhteisiä asioita. Vuonna 2019 päivät järjestetään la 23.3.2019 ja la 26.10.2019. Mukaan ovat tervetulleita versopartiotyön alueelta lippukunnanjohtajat (tai edustaja) sekä partiotoimikunnan jäsenet.

- - -